Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ-SPESIAL AND UNIQUE PINCUSHION


Pincushion-Μαξιλαράκι για καρφίτσες https://www.etsy.com
Γεια σας!
Μα τι φανταστικά pincushion μαξιλαράκια για καρφίτσες είναι αυτά;Γίνονται άνετα διακοσμητικά,αλλά φοριούνται και σαν δαχτυλίδια,και σαν βραχιόλια,για να μην ξεχάσετε πουθενά τις καρφίτσες σας ή τις βελόνες σας και μετά τρέχετε!Είναι πανέμορφα,και δεν είχα φανταστεί,ότι έχουν φτιάξει τόσα διαφορετικά θέματα!


Αυτό το ψηλό καπέλο,σαν να βγήκε από τον παραμυθένιο κόσμο
της Αλίκης των θαυμάτων,παιχνιδιάρικο και χαρούμενο,άνετα καρφιτσώνεις πάνω του,μία δαχτυλήθρα,ένα ψαλιδάκι,ένα δυο καρουλάκια,καρφιτσούλες και βελόνες...το φοράς και φεύγεις.Ουπς... παρασύρθηκα! Όχι αυτό δεν το κάνεις.

Για όσες κοπέλες πλέκουν,ένας πλεκτός σκαντζόχοιρος
μια χαριτωμένη ιδέα,βλέποντας όλες τις πολύχρωμες καρφιτσούλες πάνω του.Δεν σας προϊδεάζει να παίζετε μαζί του και να αλλάζετε,κάθε λίγο και λιγάκι,μέρος στις καρφίτσες πάνω του;
Εγώ αυτό θα'κανα
Εμμ...αυτή την πορτοκαλή θα την βάλω δίπλα στην μπλε...Εμμ...την κόκκινη δίπλα στην κίτρινη...Όχι,όχι... εε...καλύτερα να την βάλω δίπλα στην γαλάζια...…Και έχει μείνει κάνα μισάωρο και βάλε, δίπλα σας η φόρμα του παιδιού σας που σε λίγο έχει προπόνηση,και δεν έχετε πάρει καν είδηση!


Πάντα όποτε έπιανε το μάτι μου την "κούκλα του ράφτη" σε κάποια βιτρίνα,σαν διακοσμητική κατασκευή,στεκόμουν πάντα και την χάζευα.Γυρνούσα να κοιτάξω άλλα πράγματα που είχε η βιτρίνα και πάλι η ματιά μου γυρνούσε για να την ξανακοιτάξει για άλλη μία φορά.



"Καρφιτσώστε" τον κωδικό σας,άντε ντε!Αλλά πρόσεχε τι ακριβώς κωδικό θα βάλεις,γιατί αν κάνεις λάθος θα σε τσιμπήσω!(Λέει η καρφίτσα).


Ξέρετε δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε μια τέτοια pincushion.Aν έχετε στην διάθεση σας ένα παπουτσάκι μωρουδίστικο,παίρνετε ένα ύφασμα που να ταιριάζει με το παπουτσάκι,γέμιση από μαξιλάρι, βαμβάκι,ή ότι άλλο νομίζετε,το τυλίγετε στο ύφασμα να σχηματίζετε μια μπάλα,και το κολλάτε στο παπουτσάκι.Αν θέλετε το στολίζετε με διακοσμητικά στοιχεία,καμιά δαντελίτσα καμιά χάντρα,κάποιο στοιχείο τέλος πάντων,ξέρετε εσείς. 



Τέτοιες τετράγωνες και στρογγυλές που θεωρούνται η κλασικές,βρήκα πολλές και με πολύ όμορφα υφασματάκια,αλλά έβαλα μία ενδεικτικά.Δεν ήξερα ποια να πρωτοδιαλέξω! 


Αυτή την διάλεξα,για το μονόγραμμα!Σας πλήγωσε ο αγαπημένος σας;Και εκεί που κάθεστε και ράβετε και μονολογάτε...Μπήξτε του μία καρφίτσα ρε αδερφέ!
-Άρε "τάδε"...Άρεεεεε....!(Στο  "τάδε",έχετε το ελεύθερο να βάλετε ότι λεξη θέλετε)!
-Και πάρε μία καρφίτσα!!Και πάρε και άλλη μία!!Ααααχ...!!(Προσφώνημα ικανοποίησης),και... Ούτω καθεξής!


Φτιάξτε pincushion σε βραχιόλι (το ίδιο αφορά και για το δαχτυλίδι), για να βάζετε εκεί τις καρφίτσες σας και βελόνες την ώρα που δουλεύετε με αυτές,για να μην τις ξεχάσετε πουθενά,σε κάνα κρεββάτι σε κάνα καναπέ,και μετά τρυπήσει το πωπουδάκι σας!
Και γιατί όχι φορέστε το κιόλας και σε καμιά βόλτα.


Όσες πιο πολλές καρφίτσες βάζετε,τόσο πιο πολύ θα μοιάζει αυτός ο κάκτος αληθινός!


Πάρτε βαζάκια μαρμελάδας,ή ότι άλλο,και φτιάξτε pincushion, και έχετε και χώρο αποθήκευσης έτσι,για να βάλετε μέσα ψαλιδάκια,κουμπάκια,κ.τ.λ


Μπορείτε να φτιάξετε και καδράκι!

Παγωνάκι style...Και μου ήρθε στο
 μυαλό το opa gagnam style!


Και τέλος τα γλυκάκια,που τα βλέπεις και θες να πας να φας ένα πραγματικό γλυκό,χωρίς να φοβάσαι μην σου καθήσει καμιά καρφίτσα στο λαιμό!

Έψαξα πολύ ώρα για να επιλέξω τελικά όλα αυτά και είχε πάρα πολλές και όμορφες,αλλά που να χωρέσουν!
Να είστε καλά!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου