Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΡΝΙΖΑ ΑΠΟ ΘΗΚΗ CD ΤΑΙΝΙΑΣ-ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΗΔΕΝ.

Γεια σας!
Αν έχετε θήκες από cd τις μαύρες που μοιάζουν σαν κασετίνες όχι τις διάφανες,πολύ εύκολα και χωρίς κόπο μπορείτε να φτιάξετε μία κορνίζα και να βάλετε μία φωτογραφία σας.


Γίνεται μία πολύ όμορφη κορνίζα και μπορείτε να βάλετε μία φωτογραφία σας ή από κάποιο περιοδικό,όπως εγώ,η να το κάνετε κάδρο και να κάνετε μία όμορφη σύνθεση με αποξηραμένα ή άλλα διακοσμητικά πραγματάκια,κολλώντας τα.



Κόβετε με ψαλίδι την πλαστική διαφάνεια και από τις δύο πλευρές και κρατάτε την μια γιατί θα χρειαστεί για προφύλαξη της φωτογραφίας,όπως έχουνε οι κανονικές κορνίζες τα τζαμάκια.
Βγάζετε το εξώφυλλο της κασέτας,την γυρνάτε ανάποδα,και αμέσως ήδη  έχει από μόνη της στηριχτεί.

Διαλέξτε να την τοποθετήσετε είτε οριζόντια είτε κάθετα,ανάλογα πως θέλετε να είναι το πορτρέτο σας,οριζόντιο ή κάθετο.
Όπως βλέπετε κάτω υπάρχουν δύο δοντάκια,εκεί ανάμεσα τοποθετείτε την φωτογραφία σας και στηρίζεται.
(Συγνώμη για τις θολές φωτογραφίες φταίει η φωτογραφική του τηλεφώνου μου).






Μπορείτε να το αφήσετε σκέτο,και απλά στα δοντάκια να φτιάξετε κάτι από πηλό που στεγνώνει ή πολυμερικό πηλό,και να τα κολλήσετε,ένα στο ένα δοντάκι ένα στο άλλο.Αν είναι μια καλοκαιρινή σε θάλασσα,μπορείτε να φτιάξετε και να κολλήσετε καραβάκια,κοχύλια,ομπρελιτσα...τέτοια...


Μπορείτε αναλόγως το θέμα,να βάλετε χάντρες,κουμπιά,αποξηραμένα. ύφασμα φτιάχνοντας κάνα λουλουδάκι..ότι βρείτε και σκεφτείτε.
Μπορείτε να τυλίξετε και σύρμα γύρω στα δοντάκια και στο τέλος να σχηματίζει κάτι.Μία καρδιά .ένα αστέρι ή ένα απλό όμορφο σχήμα.
Εγώ κάποιες μέρες το είχα αφήσει χωρίς να προσθέσω κάτι,παρά μόνο την φωτογραφία.
Αα!Τώρα τα Χριστούγεννα μπορείτε να κολλήσετε κάποιο μικρό στολιδάκι που θα βρείτε,και το έχετε καταχωνιασμένο στο κουτάκι με τα χριστουγεννιάτικα σας.Οπότε χρόνος μηδέν που λέει ο λόγος.
Γιατί τι είναι,παίρνετε την θήκη,κόβετε την διαφάνεια,βγάζετε το εξώφυλλο,βάζετε την φωτογραφία την καλύπτετε με την κομένη διαφάνεια και κολλάτε κάτι στα δοντάκια!
Και κόπος μηδέν!
Να 'σαστε καλά!

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδέα ανακύκλωσης !!!!!!!! THANK YOU !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ!Που και που κατεβάζει καμιά ιδέα αυτο το ξερό!Χρόνος ρεκόρ τα μηνυματάκι σου :-)Nα είσαι καλά και να περνάς καλά!Να έχεις καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή