Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.-FOTO KAI VIDEO


pendats and rings from hut silicone
κοσμήματα από καυτή σιλικόνη-hot glue

Χαίρετε,χαίρετε!
Αυτά τα ''κοσμηματάκια'',τα έκανα με διάφορα υλικά,αλλά για να γίνουν αυτά,το κύριο υλικό που χρησιμοποίησα,είναι η καυτή  σιλικόνη.Και αυτά δεν είναι τίποτα,μπροστά σε αυτά,που θα δείτε στα παρακάτω βίντεο.
Αυτά είναι η πρώτη μου επιχείρηση να φτιάξω κάτι. Όταν τα έφτιαξα αυτά,είχα δει το πιο απλό που ήταν μόνο κινήσεις και 2 υλικά.
Απλά πίεζες το πιστόλι σιλικόνης πάνω σε μία επιφάνεια,τόση ποσότητα ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος.
Μετά έβαζες πάνω της ένα πολύχρωμο και γυαλιστερό αυτοκόλλητο(αν ήταν αυτοκόλλητο αυτό που είδα,και το πίεζες απαλά για να ενσωματωθεί λίγο με την σιλικόνη και να μην ξεκολλάει.

Κάποια στιγμή,μου ήρθαν κάτι  ιδεούλες να προσθέσω,κορδέλες,μαλλί για πλέξιμο,σύρμα σε διάφορα χρώματα,χαντρούλες,κ.α.
Αργότερα άρχισα να βλέπω και άλλα και τρελάθηκα με το πως μπορείς να φτιάξεις τόσα πράγματα από καυτή σικλικόνη.Το λοιπόν έψαξα πολύ,και έφτιαξα μία λίστα από τα πιο απλά video μέχρι τα πιο προχωρημένα,μέχρι τώρα,που βρήκα. 
ΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ
Το πάνω-πάνω που φαίνεται κόκκινο,είναι δαχτυλίδι και έβαλα,μικρές λωριδίτσες από κόκκινη γυαλιστερή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα (που φαίνεται σαν μεταλλική και την τυλίγουμε γύρω-γύρω από το δέντρο συνήθως;)
Επίσης έβαλα μαύρες πούλιες και μαύρο σύρμα,σιλικόνη κόκκινη γκλίτερ,και μια ψεύτικη μαύρη πέτρα,στην μέση του δαχτυλιδιού.
Σε αυτό που είναι κάτω από το δαχτυλίδι με την κόκκινη γιρλάντα αριστερά,έχω τοποθετήσει την ώρα που είναι καυτή η κόλλα,μικρά καρφάκια,σε απόσταση μεταξύ τους,και έχω περιστρέψει,κορδόνι μεταλλιζέ,σε κάθε καρφί ξεχωριστά κάνοντας έτσι ένα κύκλο από μία φορά,περνώντας στο άλλο καρφί στην συνέχεια.
Μετά όταν έφτανα στο τελευταίο καρφί,ξανάρχιζε καινούργιος γύρος,οπότε περνούσα στον δεύτερο γύρο και μετά στον τρίτο,κ.τ.λ.και υφάνθηκε σαν ιστός αράχνης ένα πράγμα ας πούμε.


κοσμήματα από καυτή σιλικόνη-hot glue

 Παράδειγμα,το πάνω-πάνω που φαίνεται κόκκινο,είναι δαχτυλίδι και έβαλα,μικρές λωριδίτσες από κόκκινη γυαλιστερή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα  (που φαίνεται σαν μεταλλική και την τυλίγουμε γύρω-γύρω από το δέντρο.

ΚΑΤΙ AΛΛΟ... ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΕΙΤΕ!!
 Για αυτό όμως υπάρχει ΛΥΣΗ,και σας την προτείνω,γιατί δεν υπάρχει κανείς που να χρησιμοποιεί συχνά,καυτή  σιλικόνη,και να μην έχει καεί!!Όχι δεν γίνεται,δεν μπορεί!

κοσμήματα από καυτή σιλικόνη-hot glue

 Αφήστε που δεν είχα σκεφτεί να έχω πάντα ένα ποτήρι με κρύο νερό(και αυτό σε ένα βίντεο το άκουσα που το έλεγε μια κοπέλα...τι να μου πω...τσ τσ τσ...) ώστε όταν καίγομαι να μην τρέχω με την καυτή σιλικόνη λιωμένη πάνω στο χέρι μου και να ουρλιάζω από τον πόνο κουνώντας σπασμωδικά το χέρι μου μέχρι να φτάσω στην βρύση!
Δυστυχώς όσα ''μποφόρ''μπορεί να βγάλει το στόμα σας την ώρα που φυσάτε...αν δεν χώσετε δαχτυλάκι σε κρύο νεράκι... ΔΕΝ...!!
Νομίζω με νιώθετε εσείς που έχετε χρησιμοποιήσει αρκετά την καυτή κόλλα.
Αν λοιπόν θέλετε να διαθέσετε λίγα χρήματα για να μην χώνετε συνέχεια δαχτυλάκι στο ποτηράκι,μία πολύ καλή λύση είναι ''hot glue helper'' που θα βρείτε στο τελευταίο video.
Είναι μία θηκούλα για τον δείκτη από σιλικόνη και μπορείτε να αγγίζετε την σιλικόνη χωρίς να καείτε!Και έχει και μερικά βοηθητικά εργαλειάκια με λαβή και αυτά με σιλικόνη για να μπορείτε να δουλέψετε τη σιλικόνη καλύτερα.Όπως π.χ να την απλώσετε σε ένα αντικείμενο.
Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα.
Ααα!Το ξέρατε επίσης οτι υπάρχουν πιστόλια σιλικόνης υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας;Εγώ δεν το ήξερα.


κοσμήματα από καυτή σιλικόνη-hot glue

Εδώ στην πάνω φωτογραφία έβαλα χρωματιστή σιλικόνη ,πρόσθεσα με μια μικρή κλήση αυτά τα ιριδίζοντα πλακέ στρογγυλά χαντράκια(είναι όπως το χαρτί πλαστικοποίησης,δεν ξέρω πως να τα πω αλλιώς).
Μετά αφού είχα κόψει διάφορα χρωματιστά σύρματα και τα έκανα κυματιστά,τα πίεσα  μέσα στην σιλικόνη.Έριξα σκόνη πούδρα ή γκλίτερ σε κάνα δυο χρώματα,έβαλα πιέζοντας πάλι το στρογγυλό πιαστράκι για να κρεμαστεί το μενταγιόν..και αυτά...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ VIDEOOO...!!
Ελπίζω να σας αρέσουν! ΑΜΗΝ! (επειδή παιδεύτηκα σε αυτό το άρθρο,αλλά επιτέλους το τέλειωσα...φιουουου...!




Καλή σας συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου