Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ

Βρήκα κάποια από τα πιο όμορφα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και σας τα παρουσιάζω,με λίγες ιδέες και με λίγο χιούμορ.
Με τεχνική origiami (χαρτί που διπλώνεται με διάφορους συνδυασμούς)είναι κατασκευασμένα τα κύρια στοιχεία του δέντρου.Τα στοιχεία origiami με χρώματα σε κατάλληλους τόνους μεταξύ τους,όπως τουρκουάζ,ροζ και λαχανί,με άλλες μπάλες και γιρλάντες στα ίδια χρώματα,δίνουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.




Κοιτάξτε πως κεντρίζουν το μάτι οι μπάλες σε αυτό το δέντρο.Άλλες έχουν το σχήμα λαβύρινθου,άλλες στροβίλου και άλλες που φαίνονται στην βάση με καμπυλοειδή σχέδια,κατευθύνουν το βλέμμα να επικεντρωθεί σε αυτή την ζωηράδα που προκαλούν αυτά τα σχέδια!
Διαλέξτε και εσείς μπάλες με δυο,τρία είδη γραμμικών σχεδίων,και κάντε την αλλαγή!
Παίξτε με τα χρωματάκια, κάντε τους συνδυασμούς σας,αν έχετε και φόντο κάποιον βαμμένο τοίχο,βάλτε κάποια στοιχεία ή μπάλες σε αυτό το χρώμα,και ξέρετε εσείς!!
Προσέξτε μόνο...αν βρείτε τέτοια σχέδια μην τα κοιτάτε πολλή ώρα εσείς και οι καλεσμένοι σας και υπνωτιστείτε και σας βρει ο καινούργιος χρόνος όλους να κοιμάστε!!χαχα!
Γιατί είμαι τόση ώρα που φτιάχνω το κείμενο και στέκομαι σε αυτή την φωτογραφία που αρχίζω και νιώθω λίγο περίεργα!χαχα!
Πλάκα πλάκα... εντάξει!Μην μας κυνηγάει ο δημιουργός!



Πέρα πάλι από το συνηθισμένο πράσινο δέντρο,το λευκό δίνει ένα κομψό αποτέλεσμα.Αραιό και όχι πυκνό όπως προβληματιζόμαστε
πολλοί ''Αχ μήπως είναι αραιό και δείχνει φτωχό''?   
Αυτό το δέντρο έρχεται να μας αποδείξει το αντίθετο!
Δίνει και αέρα για να αναδεικνύονται άλλα στοιχεία,όπως το λευκό πλαίσιο του που βρίσκεται από πίσω του.
Στα χρώματα του πράσινου και του μπλε,παίζει κυρίως με origiami 
και αν βλέπω καλά με γυάλινες μπαλίτσες.
Όλα είναι κρεμασμένα σε απόσταση κάπως από τα κλαδιά,και όχι πολύ κοντά,και δίνει μία εντύπωση ότι αιωρούνται στον αέρα.





Σε αυτό το δέντρο έχουν χρησιμοποιηθεί ντεμοντέ πλαισιωμένες σιλουέτες,με έναν φρέσκο και ανανεωμένο τρόπο σε χρυσά και μαύρα καδράκια.Περιστοιχίζονται με πράσινη κορδέλα,και μετά έχουν στολιστεί γύρω ασημένια στοιχεία και κλαδάκια με ψεύτικα λευκά μούρα για να ολοκληρώσουν το κλασσικό look.
Μπορείτε,λέω...να δημιουργήσετε ασπρόμαυρες σιλουέτες με την οικογένεια σας ή και άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα σε φωτοτυπίες,αφού βάλετε στο scanner σας (αν έχετε βέβαια) φωτογραφίες που έχετε.
 Τις σκανάρετε και τις εκτυπώνετε στον εκτυπωτή σας(αν έχετε πάλι... χεχε!).Τι σας λέω με την ''κρίση'' εε?Εγώ εδώ μελάνια δεν βάζω επειδή είναι ακριβά,και τον έχω έτσι τον εκτυπωτή.
Τέλοσπαντων.Μετά τις φωτοτυπίεςτις κόβετε ανάλογα με το μέγεθος των κάδρων και τις κολλάτε στα καδράκια.
Τα καδράκια μπορεί βέβαια να έχουν και άλλα χρώματα.
Μπορεί να έχετε ασημένια και άσπρα και να επιλέξετε ασημένια κορδέλα,και ροζ ψεύτικα μούρα ή και άλλους ψεύτικους καρπούς,αλλά και άλλους συνδυασμούς ανάλογα τι διαθέτετε,και τι ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο αλλά και αν θέλετε να το ταιριάξετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σας. 


Πανδαισία χρωμάτων ε?Αυτό το δέντρο είναι σαν μία έκρηξη αλλά τι ωραία έκρηξη!
Πάρτε μπάλες πολύχρωμες,αλλά προσέξτε πως θα τις ταιριάξετε Εδώ παράδειγμα μου θυμίζουν το στυλ περίπου που έπλεκε η γιαγιά μου,και σαν πλεχτές φαίνονται.Έχει και τις άλλες βέβαια τις γυαλιστερές.Φτιάξτε από πολύχρωμα χαρτόνια τραπέζια σχήματα που δείχνουν σαν να είναι πακέτα δώρου,βάλτε και κορδέλες πάνω και στολίστε τα στο δέντρο.
Όπως βλέπετε τα χρώματα έχουν μοιραστεί σε όλο τον χώρο αρμονικά και δεν είναι μαζεμένα σε κάποιο σημείο.
Δείχνουν δεμένα και ισορροπημένα παρόλο που είναι πολλά χρώματα. 



Δέντρο εμπνευσμένο από την φιγούρα του  Άγιου Βασίλη,ένα τελείως άλλο στυλ χωρίς πολλά χρώματα,και διαφορετικά στοιχεία,με βασικό χρώμα το κόκκινο με σκοπό να οδηγεί την φαντασία μας στον αγαπητό μας Άγιο Βασίλη.
Έχουν χρησιμοποιηθεί άσπρα λαμπάκια, αραχνοΰφαντη κορδέλα και μπάλες με βάση πάλι το κόκκινο χρώμα.
Με κόκκινο τούλι ή ακόμα με την κόκκινη συσκευασία για τις πατάτες που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ,που είναι σαν δίκτυ θα μπορούσατε να μην τα πετάγατε και να μαζεύατε αρκετά,και αν θέλατε βάζατε επιπρόσθετα και τούλι μαζί στο δέντρο,αν θέλετε να κάνετε αυτή την διακόσμηση.
Κάτω έχει μπει σειρά από άσπρα πούπουλα, εσείς θα μπορούσατε να σκίσετε φύλλα από ένα τετράδιο,να κόψετε σε λουριδίτσες και μετά να της κάνετε κάπως σαν κουβαράκι μία-μία τις σελίδες και να της ενώσετε κολλώντας τες μεταξύ τους.
Έτσι θα δώσετε κάπως την εικόνα που φέρνει στο σγουρό που θα μπορούσε να έχει μια γούνα.
 Στην μέση μια ζώνη (δεν ξέρω που βρήκανε μεγάλη ζώνη).
Θα μπορούσατε αν έχετε μαύρο κασκόλ,(εγώ έχω γι'αυτό το λέω και κάνω κάτι τέτοια)να το βάλετε για ζώνη και για αγκράφα να φτιάχνατε μία χάρτινη και απλά να την περνάγατε με προσοχή, μην σκιστεί το χαρτόνι,στο κασκόλ.
Και στην κορυφή βάζετε πάλι πούπουλα ή σελίδες από τετράδιο.
Και τώρα μου ήρθε να σας πω,ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την βάση και για την κορυφή,χαρτί υγείας ή κουζίνας και να το σχηματοποιήσετε με τα χέρια σας ώστε να δείχνει πάλι σγουρό.
Κάντε πειράματα και σουλουπώνετε γενικά!Πάντα θα βλέπετε ότι κάτι θα βγαίνει,αλλά και θα αποκτάτε και εμπειρία!!



Πάλι σε λευκό και αραιό δέντρο όπως πιο πάνω,συνδυασμένο με στρογγυλές αλλά και με πλακέ μπάλες.
Μπορείτε να κόψετε σε κύκλους ύφασμα με διάφορα σχέδια και να το κολλήσετε σε χαρτόνι,ή σκέτο χαρτόνι σε κύκλους πάλι με   διάφορα σχέδια.
Ακόμα μπορείτε να βάλετε μικρά στρογγυλά πλεκτά που έχετε φυλαγμένα από μαμά ή γιαγιά.
Τα χρώματα μπλε,ασημί και δεν ξέρω τι άλλο ακριβώς είναι.
Σαν να καφετίζει.Πάντως είτε μπεζ-καφε είτε χρυσό,είτε κάτι που κιτρινίζει,ταιριάζει και αυτό.




Και δύο άμα λάχει δέντρα μαζί!!
Το ότι είναι αραιά,εκτός από το  ότι είπα δίνει μία άνεση στο χώρο,δεν δείχνει ότι είναι σαν στοιβαγμένα που θα μπορούσε να δείχνει αν ήταν δυο πυκνά δέντρα.
Άσε που δεν εμποδίζει και την θέα τόσο πολύ όσον αφορά τα παράθυρα για να βλέπεις έξω,αλλά κόβεις και την κίνηση που επικρατεί μέσα στο σπίτι,μην τυχόν και κρυφτεί κανένας πίσω από το δέντρο και ανοίξει κρυφά κανένα δώρο!
Που σε αυτή την περίπτωση το γλυτώνουμε! :-)



Και γιατί να είναι μόνο πράσινο?Και γιατί να μόνο άσπρο?
Και γιατί να είναι θαλασσί ή μοβ?
Ορίστε ένα με πολύχρωμα ''κλαδιά''!
Και γιατί ακόμα ακόμα να είναι πάντα σε μία γωνιά
το δέντρο μας??
Καλά δεν δείχνει και στην μέση?Μόνο λίγο προσοχή καθώς περνάτε ανάμεσα από καμία καρέκλα μην στεφανωθείτε και βρεθείτε με τα λαμπάκια γύρω από το κεφάλι σας!
Παρεμπιπτόντως δεν βλέπω κάνα λαμπάκι...Εσείς βλέπετε?
Κάτι θα ήξερε και αυτός που το έφτιαξε!Πήρε τις προφυλάξεις του!
Οι άξονες του δέντρου είναι τυλιγμένοι με πολύχρωμα υφάσματα αν δεν με γελούν τα μάτια μου,και πάνω τους πάλι πολύχρωμα ζωάκια κάνουν το δέντρο παιχνιδιάρικο αλλά ικανό ώστε να κοσμήσει τον επίσημο χώρο ενός σπιτιού.
Ελπίζω να πήρατε κάποια ιδέα,και το χιούμορ εννοείται πάντα καλοπροαίρετο!!
Πολλές φωτογραφίες στήνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δένονται πολλά αντικείμενα μαζί και να φτιάχνουν ένα ωραίο σκηνικό. Όλες οι κατασκευές που παρουσίασα είναι πολύ όμορφες και ξεφεύγουν από το κλασσικό στόλισμα που κάνουμε συνήθως.
Τολμήστε κάτι διαφορετικό!
Καλές γιορτές!