Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.

Σε αυτό το διακοσμητικό έβαλα όπως πολλές φορές,διάφορα υλικά που είχα από αντικείμενα που δεν τα χρειαζόμουν.
Όλο κρατάω οτιδήποτε υλικό που μπορεί να βρεθεί μπροστά μου,που δεν το χρησιμοποιώ,και δεν χρησιμεύει πλέον σε κάτι ή μπορεί να πάει για πέταμα.
Μερικές φορές όμως μαζεύεις...μαζεύεις,και δεν έχεις χώρο μετά!ουυφφ... τέλος πάντων.
  • Πούπουλα από ένα μολύβι.
  • Κορδόνι
  • Λουλουδάκι υφασμάτινο,
  • Ένα βώλο του γιου μου 
  • Ένα κομμάτι απορροφητικό πανί τύπου vetex,
  • Ένα βότσαλο 
  • Γυάλινες χάντρες 
  • Ένα σκουλαρίκι που δεν αποτελείωσα.
  • Κάτι κλωστούλες που είχαν πάλι μείνει από ένα βραχιολάκι makrame* που πήγα να φτιάξω.
Πωπω αυτό το μακραμέ...!Αυτοί που ασχολούνται πιο εντατικά και έχουν αποκτήσει εμπειρία,χαρά στην υπομονή τους!Τι συνδυασμοί είναι αυτοί που κάνουν με τις κλωστές!
Μακάρι κάποια στιγμή να ασχοληθώ λίγο...
  • Λεπτό σύρμα που είχα και το χρησιμοποιώ και σε άλλες κατασκευές

Και τα τελευταία  σαν συνεργάκια που χρησιμοποιούμε συχνά όταν κάνουμε διάφορες κατασκευές,και είναι κλασσικά,
όπως πιστολάκι σιλικόνης και κόλλα σιλικόνης σε μπαστουνάκια,
πενσάκια για να χειρίζομαι το σύρμα,κοπίδι,μεταλλικό χάρακα,και επιφάνεια κοπής,για να σώζετε από χαρακίρι τα τραπέζια σας και τα γραφεία σας,αλλά και να να κόβετε σωστά.



Την μία κορδέλα την είχα αγοράσει και την είχα,και η άλλη ήταν από δώρο που την φύλαξα.
Τις χάντρες μου τις έδωσε η αδερφή μου.



Αυτό το φύλλο το βρήκα από ένα βιβλιοπωλείο που είχε και χαρτικά.Το χρώμα του ήταν πολύ ωραίο,μου έκανε εντύπωση, και επίσης ο τρόπος επεξεργασίας,που φαίνεται ότι έχουν πρεσαριστεί πολλά μικρά κομματάκια πολύ λεπτού σπάγκου και έχει βγει ένα ομοιογενές πράγμα σε κομμάτι φύλλου.


Κάποια από τα εργαλεία τα χω χρόνιααα...καμιά εικοσαριά και κάτι,όταν ακόμα πήγαινα λύκειο,γραφιστική.Δεν έχουν πάθει τίποτα!
Εδώ έχω τυλίξει το σύρμα όπως τυλίγουν τα γλυκά σε κουτιά ζαχαροπλαστείου με σπάγκο.Και πάνω στην κορυφή του βότσαλου έβαλα μια κλωστή χοντρή που συνδέεται με το σύρμα,για να κρεμαστεί,ή θα μπορούσε να μπει λίγο σύρμα πάλι συνδεόμενο με το άλλο σύρμα και να φτιαχτεί μία θηλιά.
Ότι σας βολέψει κάντε ή ότι σας βγει,όταν φτιάχνετε μία κατασκευή.Σουλουπώστε από εδώ,σουλουπώστε από εκεί,πάντα κάτι θα σας βγαίνει!
Πειραματιζόμαστε και αποκτάμε σιγά-σιγά εμπειρία...




Κόλλησα τα πούπουλα με το λουλουδάκι και ένα φιόγκο,και μετά κόλλησα πιο κάτω,ένα σκουλαρίκι που είχα αρχίσει να φτιάχνω αλλά δεν το τελείωσα.
Δεξιά πάνω στο βότσαλο,έκοψα και κόλλησα σε σχήμα καρδιάς,ένα κομμάτι τύπου vetex.Ήταν νωπό και έτσι όπως ήταν νωπό,με ένα το χέρι μου έβαλα λίγο τέμπερα,και απορροφήθηκε από το σφουγγάρι.
Δεν έβαλα πολύ χρώμα,ώστε να μην απλωθεί σε όλο το σφουγγάρι και δείχνει ένα χρώμα,αλλά να κάνει μία διχρωμία και το ένα χρώμα να σβήνει απαλά κι να διαδέχεται το άλλο.
Το χρώμα του σφουγγαριού δηλαδή με το χρώμα που έβαλα.


Και από πάνω στην καρδιά,έβαλα καυτή κόλλα με το πιστολάκι, με μπαστουνάκι που έχει γκλίτερ μέσα,έτσι να κάνει ένα σχεδιάκι. 


Κόλλησα κορδελίτσες πίσω από το βότσαλο,


πέρασα τις γυάλινες χάντρες,και στο τέλος πήρα κλωστούλες και τις έκανα κουβαράκια έτσι με τα χέρια μου σαν να προσπαθούσα να κάνω μπαλάκια με ζυμάρι και έβαλα πάνω πάλι σιλικόνη  με το πιστολάκι.



       Και αυτό ήταν...



       Ότι θέλετε ρωτήστε με!



      Να είστε καλά!Σας χαιρετώ!



       ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου