Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ.

Το στεφανάκι που έφτιαξα παιδιά,πήρα την τεχνική και την πατέντα του,από ένα βίντεο που είδα στο youtube.Και πήρα κάνα δυο ιδέες από άλλο ένα στεφανάκι που έχω βάλει σε αυτό το άρθρο,αν θέλετε κάντε κλικ εδώ.
Την πατέντα την πήρα από το 3 βιντεο και θα δείτε πως τυλίγετε το κουβάρι.και τις πούλιες που κόλλησα,από ένα γαλάζιο στεφανάκι που έβαλα ένα link για να μεταφερθείτε να δείτε πως φτιάχνεται.






























  1. Για την βάση χρειάζονται 2 πιάτα από το υλικό που μοιάζει σαν πεπιεσμένο φελιζολ,όπως αυτά τα ποτήρια τα άσπρα που βάζουν στα μαγαζιά τον καφέ για να κρατήσει την θερμοκρασία.Ελπίζω να καταλάβατε.Εγώ αντί να βάλω αυτά τα πιάτα που δεν τα είχα,πήρα 2 πιάτα πλαστικά σε σχήμα οβάλ που είχα πάρει από το jumbo στο μέγεθος πιατέλας.
  2. Μικρά κομμάτια εφημερίδας.
  3. Χάντρες,και πούλιες.
  4. Λεπτό σύρμα ώστε να χωράει στις χάντρες.
  5. Λινάτσα.
  6. Νήμα για πλέξιμο πλεγμένο απλά αλυσίδα.
  7. Ένα λουλούδι υφασμάτινο.
  8. Κοπίδι
  9. Πενσάκι με στρογγυλές άκρες.
  10. Σελοτέιπ.
  11. 1 κουβάρι πλεξίματος ή κάποιο άλλο χοντρό νήμα.


Είχα και τον γιο μου βοηθό και την μικρή μας φίλη Θεοδώρα που είναι γειτονάκι.
Εδώ κόβει τα πιάτα πάνω στην γραμμή που έχουν από μόνα τους.




Μετά τα γυρίσαμε και ενώσαμε τις δύο μεγάλες επιφάνειες τους,και τις κολλήσαμε με σελοτέιπ.


Μας παίδεψε λίγο το να εφαρμόσουμε τα δύο στόμια των πιάτων χωρίς να ξεφεύγουν,γιατί όλο γλιστρούσε μία από την μία άκρη,μία από την άλλη.
Μετά βάλαμε μικρά κομμάτια εφημερίδας και το γεμίσαμε.


Κάνουμε ένα γύρο περνώντας το κουβάρι μας μέσα από την βάση και ασφαλίζουμε την άκρη του νήματος με σελοτέιπ.Περνάμε πάλι ένα γύρο το κουβάρι μας ξανά και ξανά .Ο γιός μου έκανε την αρχή και την επόμενη μέρα το είδε και η Θεοδώρα και ήθελε και αυτή να  το συνεχίσει και της άρεσε πάρα πολύ.

Προσέξτε λίγο το κουβάρι επειδή οι κινήσεις είναι συνεχόμενες να μην σας χαλαρώσει το κουβάρι και φύγουν οι στροφές και τυλίγετε.Εμάς μας χαλάρωσε και μετά μας μπερδεύτηκε δύο φορές,και καθόμαδσταν και ξεμπλέκαμε.
Όταν γεμίσει  τελείως παίρνουμε τις δύο άκρες και φτιάχνουμε κόμπο και μια θηλιά με αυτές τις δυο άκρες για να το κρεμάσοθμε .
Αρχίστε την αρχή τις κλωστης από εκει που θα το κρεμάσετε δηλ πάνω στο κέντρο.Εγω ξεχάστηκα και μετα αφου εκανα κομπο τισ δυο κλωστες,έβαλα μία άλλη κλωστή στο σωστό μέρος.

Μπορείτε να αφήσετε μόνο το λουλούδι πάνω στο στεφανάκι,μου άρεσε και έτσι
Δύο όψεις,μία πάνω το λουλούδι,


και μία κάτω.Μερικές φωτογραφίες έχουν βγει θολές και δεν μπορούσα να το διορθώσω.Ίσως έφταιγε η μπαταρία.Συγνώμη γι αυτό.

Κόβουμε δύο τριγωνάκια  κομμάτια λινάτσα και κόβουμε από 6 κομμάτια σύρμα  για να βάλουμε τρία ας τα πούμε κλωναράκια τρία σε κάθε τριγωνάκι.
Περνάμε τις πετρούλες με μικρή απόσταση μεταξύ τους και για να βάλουμε ένα στοπ να μένουν σταθερές ή κάνουμε ζικ-ζακ σε κάθε μία πλευρά της πέτρας ή κάνουμε ένα κυκλάκι με την πενσούλα και στις δύο πλευρές της. Αφού περάσουμε τις πετρούλες στο σύρμα,περνάμε το σύρμα μέσα από τα κενά της λινάτσας και κάνουμε μία καμπύλη για να ασφαλίσει.



Εδώ κάνουμε ένα ένα σουρωματάκι από την πλευρά της μεγάλης βάσης.αλλά έχοντας βάλει τα κλωναράκια.Εδώ το δείχνω χωρίς τα κλωναράκια.
Έτσι παίρνει το σχήμα φύλου.Πειραματίστηκα και μου βγήκε έτσι.

Το λουλούδι φτιάχνεται τυλιγοντας την αλυσίδα που έχουμε πλέξει σαν κοχλία.Την αλυσίδα την είχε φτιάξει ο γιός μου πριν σκεφτώ να φτιάξω στεφάνι.Δεν πειράζει αν έχει λαθάκια στους πόντους.Καθώς το τυλίγεται δεν φαίνεται.
Τώρα κόλλα? Ότι σας βολεύει εγώ χρησιμοποίησα με πολύ προσοχή κόλλα σιλικόνης  αλλά και uho stick,βαζοντας κολλακ  πάνω στην αλυσίδα στις ενώσεις που δημιουργούνται φτιάχνοντας ένα στρόβιλο κάθε φορά.άθε φορά Δεν μπορώ να πω καιγόμουνα λίγο κιόλας...



Πρώτα κόλλησα το φύλλο και μετά από πάνω το λουλούδι.με κόλλα σιλικόνης.Το τριαντάφυλλο το πήρα από ένα bazaar,1 ευρώ.



Και έβαλα πούλιες που έχουν ιριδίζων χρώμα και στο στεφανάκι αλλά και στα λουλούδια.

Οι πούλιες είχαν 2 τρυπούλες και πέρασα σύρμα έκανα δυο καμπυλίτσες και έτσι το σύρμα γαντζώνεται γιατί έχει πολύ πράμα για να γαντζωθεί.



Το θέμα είναι ότι δεν μου στεκότανε και άλλαξα το κέντρο βάρους.
Γειά σας,και καλή επιτυχία στην δική σας κατασκευή!

3 σχόλια:

  1. marielena μου,
    ανταποδίδω την επίσκεψη και βλέπω οτι έχεις ένα μπλογκ με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες...
    καλή συνέχεια εύχομαι,καλοτάξιδο και κρίμα που δεν πρόλαβες τη Πρωτομαγιάτικη κλήρωση στο δικό μου,με το πανέμορφο στεφάνι σου...
    ελπίζω την επόμενη φορά να είσαι μαζί μας...
    καλημέρες πολλές...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα κι εγώ !!! Υπέροχη η ιδέα με το στεφάνι - μου άρεσε πολύ !!!!
    Καλό μήνα !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!Καλές δημιουργιές,να είσαι καλά και καλό μήνα και σε σένα ,λίγο καθυστερημένα :-)

      Διαγραφή